Forum / Remote Desktop Manager - Support

problem with login when windows hello biometrics enabled

  • Create an Issue
  • Cancel

win : 1903
rdm : 2019.1.41 x64 (Azure MSSQL)
lastpass

On my new laptop I have enabled windows hello fingerprint and PIN login.
But then I have problem with automatic login using [user specific settings] > [override credentials] > [private vault]
I have also tried [local specific settings].

I get normal login window if I disable [override credentials] but then I must copy user/pass from lastpass.

Everything starts working normal if I remove fingerprint/PIN option to login.

Maybe there is some option to enable to fix this but I couldn't find it.

Can you help?


Regards,
Darko Bazulj
http://triton-grupa.hr

Annotation 2019-08-27 161112-2.png
Clock3 mths

Is it when you open an RDP or with the Integrated Security + SQL Server?

Regards

David Hervieux

signaturesignature

Clock3 mths

when I try to open RDP connecton.

Regards,
Darko Bazulj
http://triton-grupa.hr

Clock3 mths

Could you try RDCMan just for a test? We don't do anything special with the RDP ActiveX and RDCMan shared the same component.

Regards

David Hervieux

signaturesignature

Clock3 mths


Problem fixed smile

I have tested RDCMan and same problem if I save profile and try to use it.
Then I have found this topic which point me in right direction
https://forum.devolutions.net/topic24309-cant-access-rdp-session-via-rdm-except-on-pc-credentials-were-updated-on.aspx

After that I have changed username from user to .\user and connection started working in RDCMan.

Then I started RDM and set [user specific settings] > [override credentials] > [private vault] but in RDM problem was the same.
Then I removed [user specific setting] and tried to just enter username[.\user] and password into saved session but then again I had same error.

After that I have tried to replace .\user with azuread\user and connection started to work smile

Then I have changed my user in lastpass to azuread\user, restarted RDP to pull changes from lastpass and connection started working with connected private vault credential.

I had to enter azuread part probably because I have joind my laptop to AzureAD to play and test all cons and pros of AzureAD and options to replace local AD.

It is strange why this is happening only if you setup windows hello login options.
Maybe to contact Microsoft.

Hope this will help someone.

Regards,
Darko Bazulj
http://triton-grupa.hr

Clock3 mths

Hello,
It's a good news. I'm glad it works now. I'm sure this thread will be useful for someone else.

Regards

David Hervieux

signaturesignature

Clock3 mths