Forum / Remote Desktop Manager - Beta

Remote Desktop Manager 7.5 Beta


Hi,
We are happy to announce a new beta for Remote Desktop Manager. This version contains many enhancements and bug fixes.

Please take a look at our new blog. Max is working hard on many new interesting posts. Stay tuned please:

http://blog.devolutions.net/

You can download it here:
http://remotedesktopmanager.com/download/Setup.RemoteDesktopManager.7.4.2.0.exe
http://remotedesktopmanager.com/download/Devolutions.RemoteDesktopManager.Bin.7.4.2.0.zip

Change history:
- Added more details (username, machine name and opened since) in the "Warn for open connection"
- Added the security right for to view the shared logs
- Added the possibility to specify more sessions separated by a ; in command line
- Added a VMware dashboard
- Added a macro specific password ($MACRO_PASSWORD$)
- Added a log when sending an email from information
- Added an option to disable the NTFS encryption in offline mode (better performance)
- Added the possibility to specify the parameters for the command line type
- Added a basic inventory type using WMI
- Added an option to preview or not the text session type in the description
- Added a button to add a credential entry in selection list
- Added import PasswordSafe passwords
- Added a filter in the select credential dialog
- Added support for more than 2 monitors
- Added the possibility to add multiple connections in batch
- Fixed an issue with the inherited group security
- Fixed an issue with SSH and Telnet resize
- Fixed a batch edit issue with multi-group select
- Fixed some issues with multi monitors
- Data entry (account) can now be used in the credential repository
- Logoff RDP session now executed in another thread
- Credentials are now listed within the sessions
- It's now possible to view/open a data entry from a command line
- Global email template can now uses variables
- Official German translation
- Official Russian translation
- Integrated and improved VMware Remote Control (VMRC)

<em>edited by dhervieux on 6/5/2012</em>

David Hervieux

signaturesignature

Clock6 yrs

Thank you for a new beta.
If started to test it, and more specifically the function for user/group management. The function meets my needs, so thank you.

During the tests, I also found a few bugs in this feature.
When an user has general add,edit and delete rights and view rights to a group, but no add, edit or delete in the group:
- he/she is allowed to create an entry using the option 'New entry (INS)'. The 'Add'-function correctly shows a pop-up and blocks any updates.
- When a user selects an entry and uses batch edit, the different details can be updated by the user.
- The user is able to change the 'Status'-message of an entry
- The user is able to move (menu and drag-n-drop) an entry to any group

And a feature, which I haven't decide on if it's desirable functionality:
- For a user to allow add, edit or delete within a group, the user needs the global right. With this right, the user can create an entry on any location, not secured by a security group.
Possible solution would be to have 'root' as a security group where users can be granted the rights if/when needed.

Like I said, thanks for the function. I'll keep testing!

Regards, Paul Molensky

Clock6 yrs

can't create free account for Online Backup if I use non-English symbols. I try with cyrillic only and button "OK' is not active.

Version: 7.4.3.0 beta

Clock6 yrs

Hi,
Could you send me an email with some cyrillic symbols, I will try it.

David Hervieux

signaturesignature

Clock6 yrs

Hi David
Love the new features. Just having a minor issue with one of them
When I run the new Inventory Report i receive a message that says "Unable to access Inventory Report" and then it goes back to the dashboard.
Does this require any specific WMI settings or Firewall settings?
Thanks
SW

Simon Watz
Senior Support Engineer | Strategic Group
Graduate Certificate in Networking & Systems Administration,
Microsoft Certified Technology Specialist

Clock6 yrs

Hi,
We use WMI to generate the report. So you need to open the WMI port and have the administrative right. You can configure the credentials in the Tools tab page of the session settings.

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/desktop/aa822854(v=vs.85).aspx
http://www.poweradmin.com/help/enableWMI.aspx

David Hervieux

signaturesignature

Clock6 yrs

Hi David

All my settings are OK but I am still getting the message, any other ideas?

Thanks

Simon Watz
Senior Support Engineer | Strategic Group
Graduate Certificate in Networking & Systems Administration,
Microsoft Certified Technology Specialist

Clock6 yrs

Could you verify the application error log in Help->View Application Log

Maybe we will find a different error

Also, if you try a WMI explorer, does it work?

http://download.cnet.com/WMI-Explorer/3000-2094_4-190455.html

David Hervieux

signaturesignature

Clock6 yrs

This is the application log:

at System.IO.__Error.WinIOError(Int32 errorCode, String maybeFullPath)
at System.IO.File.Encrypt(String path)
at Devolutions.RemoteDesktopManager.Managers.SecurityManager.SaveObjectToEncryptedFile(String fileName, Object value, String salt, Boolean ntfsEncrypt)
[6/13/2012 10:21 PM]ERROR SILENT System.IO.IOException: Recovery policy configured for this system contains invalid recovery certificate.

at System.IO.__Error.WinIOError(Int32 errorCode, String maybeFullPath)
at System.IO.File.Encrypt(String path)
at Devolutions.RemoteDesktopManager.Managers.SecurityManager.SaveObjectToEncryptedFile(String fileName, Object value, String salt, Boolean ntfsEncrypt)
[6/13/2012 10:21 PM]ERROR SILENT Unauthorized access: Access is denied. (Exception from HRESULT: 0x80070005 (E_ACCESSDENIED))

I will try the WMI explorer

Thanks

Simon Watz
Senior Support Engineer | Strategic Group
Graduate Certificate in Networking & Systems Administration,
Microsoft Certified Technology Specialist

Clock6 yrs

I don't think that those errors a related.

David Hervieux

signaturesignature

Clock6 yrs

WMI Explorer works OK

Simon Watz
Senior Support Engineer | Strategic Group
Graduate Certificate in Networking & Systems Administration,
Microsoft Certified Technology Specialist

Clock6 yrs

Hi,
Spicework has great WMI troubleshooting guide:

http://community.spiceworks.com/help/Troubleshooting_WMI

David Hervieux

signaturesignature

Clock6 yrs

I don't understand why you don't have an error in the log. I've just verified the code and you should at least have an entry in the log. I will ask André to send you (if you don't mind) a simple program to test it. This will be very based on the prototype we made for the inventory

David Hervieux

signaturesignature

Clock6 yrs

I am restarting the server with RDM installed on it and the test machine to see if it makes any difference. I will let you know how it goes.

Simon Watz
Senior Support Engineer | Strategic Group
Graduate Certificate in Networking & Systems Administration,
Microsoft Certified Technology Specialist

Clock6 yrs

After a reboot still the same, the first time it runs it takes a few seconds before it shows the error. After that it is almost instantaneous. I am happy for Andre to send me a program to test. Happy to help where I can, this is a great product.

Simon Watz
Senior Support Engineer | Strategic Group
Graduate Certificate in Networking & Systems Administration,
Microsoft Certified Technology Specialist

Clock6 yrs

Hi,

As promised here is a sample program to test WMI connection.
Simply unzip it in a folder and start it the same way as RDM.

Regards

André Sanscartier

signaturesignature

ShowWMI.zip
Clock6 yrs

Hi Andre
Just wanted to clarify I should run this from the 'Client machine' not the Target

Thanks

Simon Watz
Senior Support Engineer | Strategic Group
Graduate Certificate in Networking & Systems Administration,
Microsoft Certified Technology Specialist

Clock6 yrs

Worked fine.
image

Simon Watz
Senior Support Engineer | Strategic Group
Graduate Certificate in Networking & Systems Administration,
Microsoft Certified Technology Specialist

Clock6 yrs

Hi,
I will add all queries of the Inventory report to the sample. It's probably one of them.
Regards

André Sanscartier

signaturesignature

Clock6 yrs

Hi,
In the inventory report, did you try selecting only the "system information" and let all others choices blank ?
It would help to do this test before adapting the sample program.
Regards

André Sanscartier

signaturesignature

Clock6 yrs

Same result

Simon Watz
Senior Support Engineer | Strategic Group
Graduate Certificate in Networking & Systems Administration,
Microsoft Certified Technology Specialist

Clock6 yrs

Any other ideas?
Thanks

Simon Watz
Senior Support Engineer | Strategic Group
Graduate Certificate in Networking & Systems Administration,
Microsoft Certified Technology Specialist

Clock6 yrs

Hi,
I'm not sure if I already asked but have you tried to configure the credentials in the Tools tab page?

ToolsCredentials

David Hervieux

signaturesignature

ToolsCredentials.png
Clock6 yrs

yes I have tried this already.

Simon Watz
Senior Support Engineer | Strategic Group
Graduate Certificate in Networking & Systems Administration,
Microsoft Certified Technology Specialist

Clock6 yrs

Hi,
Could you try the new beta release 7.4.4? It contains a fix that might help you. You still need to set the credentials in the Tools tab page.

David Hervieux

signaturesignature

Clock6 yrs

The update fixed my issue smile

Simon Watz
Senior Support Engineer | Strategic Group
Graduate Certificate in Networking & Systems Administration,
Microsoft Certified Technology Specialist

Clock6 yrs

Hi,
Here is the beta version 7.4.6.0. This should be the last beta before the final release.

http://remotedesktopmanager.com/download/Setup.RemoteDesktopManager.7.4.6.0.exe
http://remotedesktopmanager.com/download/Devolutions.RemoteDesktopManager.Bin.7.4.6.0.zip

David Hervieux

signaturesignature

Clock6 yrs

looks realy good! during the hole beta period of 7.5 i had only one or two crashes thank you!

Clock6 yrs

Hi,

I can't get the Vmware dashboard to work. I have ticked in the session: Is VMWare server. The Vmware dashboard item is not longer gray. However, I do not see any information in the dashboard at all. The Vmware servers I connect to are Esxi 5.0 servers.


Kind regards,
Ray

Clock6 yrs

@Rayman

Have you entered in the Tools tab page the credentials required for Vmware?

David Hervieux

signaturesignature

Clock6 yrs